Biografie

Mag ik mij even voorstellen

Gösta van den Burg

Op 5 jarige leeftijd kwam Gösta voor het eerst in aanraking met muziek, hij wilde drummen. Al op zijn 15e speelde hij voor het eerst samen met zijn vader, de alom bekende accordeonist “Bram van den Burg” uit Leiden. Vijf jaar speelden ze samen op bruiloften en partijen. Gösta heeft in totaal 15 jaar drumles gehad.

Toen Bram om gezondheidsredenen moest stoppen wilde Gösta toch verder in de muziek. Hij ontmoette de accordeonist/toetsenist Paul Meijaard en sindsdien vormen ze samen het professionele duo “De Rijnsons“.

Naasts het drummen begon het zingen ook steeds meer zijn interesse te krijgen en zo trok Gösta in 2005 de stoute schoenen aan na een uitnodiging om te komen zingen in het Euro Café in Carihuela (Spanje). Dit werd een enorm succes en hij besloot om, naast het werk met De Rijnsons, ook alleen als partyzanger te gaan optreden.

Sindsdien verzorgt hij diverse optredens door het gehele land. Voor het grootste deel zingt hij  Nederlandstalig repertoire afgewisseld met enkele Engelse nummers. Voor Gösta is elk optreden een feest want gezelligheid komt op de eerste plaats en zijn motto is dan ook

“Gewoon Gezellig!!!”